Montáž ventilátora

  1. Skontrolujte prípadné poškodenia ventilátora, ktoré vznikli počas prepravy.
  2. Príprava miesta montáže pre montáž na potrubie, stenu alebo pätku: Položte potrubie alebo ohybnú rúru. V prípade nástennej montáže zaistite rovnú styčnú plochu.
  3. Vykonajte pevné položenie schváleného sieťového prívodu k miestu montáže. Použite vhodný prívodný kábel pre daný typ ventilátora.
  4. Nebezpečenstvo rezných poranení o plechy krytu s ostrými hranami.

    1. Pri inštalácii používajte osobné ochranné prostriedky (rukavice odolné proti porezaniu).
  5. ERM .. Ex e, ERM .. Ex t: Ventilátor prepravte na miesto montáže. Dodržiavajte bezpečnostné pokyny a údaje uvedené v predchádzajúcich kapitolách.
  6. Nebezpečenstvo výbuchu/nebezpečenstvo poranenia v dôsledku nesprávnej montáže alebo pádu zariadenia.

    1. Nástennú a stropnú montáž vykonávajte len na steny/stropy s dostatočnou únosnosťou s pomocou upevňovacieho materiálu s dostatočnou pevnosťou.
    2. Upevňovací materiál je potrebné poskytnúť zo strany stavby.
    3. Zabezpečte, aby sa počas inštalácie v priestore pod miestom montáže nezdržiavali osoby.
  7. Pri upevnení pomocou upevňovacej pätky FUM: Ku krytu ventilátora priskrutkujte vhodnú upevňovaciu pätku s pomocou priložených samorezných skrutiek do plechu (skrutky neumiestňujte do oblasti lopatkového kolesa). Ľubovoľná montážna poloha. Zaistite, aby skrinka svorkovnice bola v mieste montáže voľne prístupná.
  8. Ventilátor nainštalujte a pevne ho priskrutkujte k stene cez všetky otvory v prírube [X] (4 kusy). Zo strany stavby je potrebné dodať upevňovací materiál s dostatočnou pevnosťou. Dodržiavajte smer otáčania a smer prúdenia šípky prúdenia vzduchu na nálepke ventilátora.
  9. ERM 22 Ex e, ERM 22 Ex t: Pri redukcii na 200 mm nasaďte redukčný diel [3] medzi ventilátor a potrubie, resp. elastickú manžetu.
  10. Nebezpečenstvo výbuchu pri prevádzke bez ochranného krytu, ak do vzduchového kanála spadnú alebo budú nasaté cudzie telesá.

    Nebezpečenstvo ohrozenia života v dôsledku iskrenia.

    1. Voľný vstup/výstup vzduchu bezpodmienečne opatrite ochranným krytom, ktorý spĺňa požiadavky normy EN 13857 a je vhodný pre prostredia s nebezpečenstvom výbuchu, napr. ochrannou mriežkou MAICO SG..Ex (druh krytia IP 20 podľa normy EN 60529). Pri použití iných výrobkov ako výrobkov spoločnosti Maico sa musí vykonať posúdenie nebezpečenstva vznietenia.
  11. V prípade nechráneného vstupu alebo výstupu vzduchu namontujte pred ventilátor schválenú ochrannú mriežku, napr. ochrannú mriežku SGM-Ex od spoločnosti MAICO obrázok C.
  12. Zaistite dostatočné prúdenie prívodného vzduchu.
  13. Použite vhodný izolačný, zvukovo-izolačný a inštalačný materiál.